8.5 C
Santiago de Chile
marți, 26 septembrie 2023
AcasăChileChile intra din nou in lockdown, in ciuda campaniei masive de vaccinare

Chile intra din nou in lockdown, in ciuda campaniei masive de vaccinare

-

Chile este cea mai avansata tara din America Latina in privinta vaccinarilor impotriva maladiei COVID-19, insa se confrunta cu o recrudescenta brutala a infectarilor cu noul coronavirus, din cauza carora guvernul local a decis sa impuna un nou lockdown incepand de sambata, informeaza AFP.

In aceasta tara cu 19 milioane de locuitori, o campanie deosebit de eficienta a permis deja unui numar de 6 milioane de persoane sa primeasca cel putin o doza a unui vaccin anti-COVID-19, iar peste 3 milioane de chilieni au primit deja si dozele de rapel.

Dar, incepand de sambata, peste 80% dintre rezidenti vor intra din nou intr-un lockdown total, fara a avea macar posibilitatea sa iasa din locuinte pentru a-si cumpara produse de prima necesitate pe durata weekendului.

In contextul in care autoritatile sanitare chiliene spera ca primele efecte ale vaccinarii se vor face simtite in luna aprilie, guvernul conservator al presedintelui Sebastian Pinera a indemnat populatia sa accepte „un ultim efort” pentru a invinge pandemia de COVID-19.

mai mult la    /ziare.com/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read