8.5 C
Santiago de Chile
marți, 26 septembrie 2023
AcasăLifestyleBusinessLecții verzi de la Chile pentru piețele în curs de dezvoltare /...

Lecții verzi de la Chile pentru piețele în curs de dezvoltare / Țara mizează pe prăbușirea prețurilor electrolizorilor necesari producției de hidrogen

-

Chile a conceput unul dintre cele mai ambițioase planuri din lume pentru a obține energie regenerabilă, sperând să profite de binecuvântarea vânturilor puternice și abundente din Patagonia, în sud, și a soarelui feroce din Deșertul Atacama, în nord, pentru a genera electricitate verde la prețuri imbatabile.
Investitorii au băgat de seamă. Anul trecut peste 40% din investițiile străine directe din Chile au mers la energia regenerabilă, iar țara a fost clasată pe locul întâi în lume ca atractivitate pentru investitori în „Climatescope”-ul întocmit de Bloomberg.
Viziunea guvernului din Chile nu se limitează la electricitatea verde. El speră să impună țara de pe coasta Pacificului drept unul dintre cei mai mari exportatori globali de hidrogen verde, un combustibil produs fără emisii, care i-a entuziasmat pe unii experți prin calitățile lui ecologice.
mai mult la  : /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read